Huur een Appartement in de Algarve.

 

Appartement Solario da Praia (Algarve)

 

5 prachtige appartementen met alle comfort, voor 4 (tot max. 6) personen, gelegen in een rustig complex rond een centraal zwembad.  

march 2005 052

 

SDP02

 

SDP03

 

SDP10

 

Tip: Gaat u op vakantie met 2 of drie gezinnen tesamen, maar u wil toch graag elk apart logeren,

dan zijn de appartementen van Solario da Praia ideaal voor u !

 

 

Appartementen Solario da Praia – met zwembad

 

blebul1a   Appartement beschrijving

blebul1a   Photo gallery

blebul1a   Prijzen en huurvoorwaarden

blebul1a   De omgeving

blebul1a   Contact

 

Appartement beschrijving

 

Ligging

Centraal Algarve (op 48 km van Faro, tussen Albufeira, Silves en Portimão)

 

Deze moderne appartementen (gebouwd in 2007) liggen in het hartje van Armação de Pêra, op ongeveer 800m van het eindeloze zandstrand en hebben een gemeenschappelijk zwembad.

 

De ligging is rustig (niet langs de hoofdstraat en geen cafeetjes onder de appartementen), in een modern gebouw met slechts 4 verdiepingen, dus GEEN torenhoog gebouw.

Op 100m van het gebouw vind je een bakkerswinkel/cafe/terras en verder ook een kruidenierszaak en 2 restaurantjes. 

Een ruime keuze aan restaurantjes en cafeetjes met terras vind je langs de nieuwe strandpromenade, die begint op 750m van het appartement.

Capaciteit

Er zijn 5 appartementen voor telkens 4 (+2) personen (2 slaapkamers + 2 badkamers) – eventueel 2 bijkomende personen op divan-bed in de woonkamer.

 

Faciliteiten

Deze splinternieuwe appartementen liggen op de derde of vierde (bovenste) verdieping van een modern prive-complex dat enkel toegankelijk is voor de bewoners/huurders.  Het beschikt over 2 slaapkamers (1 dubbel en 1 twin) en 2 badkamers (1 met bad en 1 met douche).  Er is een inkomhal, een ruime living met salon (met satelliet-TV + DVD-speler en muziekinstallatie), eethoek en een ruim terras.  Er is verder een volledig ingerichte keuken met afwasmachine, microgolfoven, koffiezetapparaat, gasfornuis en oven, koelkast, diepvriezer en een wasmachine.  Twee terrassen met zicht op het zwembad van het complex.  De beide kamers en de woonkamer zijn voorzien van airconditioning.

 

Buiten : Het appartement beschikt over voldoende parkeerplaats buiten + een eigen ondergrondse parkeerplaats, met rechtstreekse toegang tot het gebouw.  Er is een groot gemeenschappelijk zwembad, met zonneterras, dat enkel toegankelijk is voor de bewoners/huurders.  Vanaf het dakterras (boven het appartement) heeft u een prachtig uitzicht over de kustlijn, de duinen en de zee.  Wij hebben voor elk appartement een aantal eigen ligstoelen voorzien bij het zwembad.

Info

Deze appartementen werden volledig nieuw bemeubeld door de Belgische eigenaars, die het ook zelf gebruiken als vakantie-verblijf.

 

 

Back to top

 

Photo Gallery

 

 sdp 002

 sdp 006

 SDP11

 

 

 

SDP01

SDP02

SDP03

 

 

 

sdp 004

sdp 003

sdp 010

 

 

 

sdp 011

sdp 001

sdp 013

 

 

 

sdp 014

sdp 015

sdp 019

 

 

 

sdp 030

 

 

 

 

Armaçao 07

 

march 2005 056

Armaçao 11

 

 

 

march 2005 048

Armaçao 08

march 2005 052

 

 

 

 

 

sdptop_leftsdpbotaoSolsdptop_right

 

 

 

 


 

 

Back to top

 

Prijzen en Huurvoorwaarden

Prijzen

De hierna opgegeven prijs geldt voor de huur van het appartement, met maximum 4 personen. Indien u het appartement wenst te huren voor 5 of 6 personen, wordt de hierna vermelde prijs verhoogd met 25%.

(let op : indien gebruikt door meer personen dan bij de boeking werd opgegeven, kan u de toegang geweigerd worden)

 

 

2020

Huurprijs per week (4 personen)

 

 

Jan - Feb – Maart

   435,- euro

April - Mei

   545,- euro

Juni

   715,- euro

Juli – Augustus

   875,- euro

September

   715,- euro

Oktober

   545,- euro

November - December

   435,- euro

 

 

Prijzen in euro, geldig onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen

 

Overwinteren – speciale voorwaarden

De Algarve heeft een ideaal klimaat om ’s winters te vluchten voor de koude en vochtige winter van uw thuisland.

Tussen 1 november en 30 maart, gelden speciale tarieven voor lange verblijven (inclusief energieverbruik, begin en eind-schoonmaak – exclusief wissel van beddegoed en handdoeken – een wasmachine staat ter beschikking)

 

2018-2019

Speciale voorwaarden

 

 

 

Verblijfsduur

 

 

4 weken

vanaf 1.295,- Euro

3 weken betalen + 1 week gratis

8 weken

vanaf 2.175,- Euro

5 weken betalen + 3 weken gratis

12 weken

vanaf 2.610,- Euro

6 weken betalen + 6 weken gratis

 

 

 

Prijzen in euro, geldig onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen

 

Huurvoorwaarden

* Geen huisdieren toegelaten

* In de huurprijs is de begin- en eindschoonmaak inbegrepen, evenals 2x per week wissel van beddegoed en handdoeken.

* Een waarborg van 250,- euro wordt gevraagd bij aankomst (deze waarborg mag ook voor aankomst op onze rekening overgemaakt worden indien dat makkelijker is).   De waarborg zal na uw vertrek uit de gehuurde accommodatie, teruggestort worden op uw rekening, na aftrek van eventuele schadevergoedingen.

Aankomst en vertrek

De aankomst- en vertrekdag zijn vrij te kiezen.  Tenzij anders overeengekomen, is de door u gehuurde woning is beschikbaar vanaf 16.00 uur op de dag dat de huurperiode ingaat en dient op de laatste dag van de huurperiode voor 11.00 uur te worden verlaten.  We verzoeken u uw aankomst te plannen tussen 16.00 en 19.00 uur.  Als het laatste niet lukt, dient u de eigenaar of zijn contactpersoon tijdig op de hoogte te stellen van de verwachte aankomsttijd.  Indien de klant de eigenaar of zijn contactpersoon niet of niet tijdig (uiterlijk vóór 12.00 op de dag van aankomst) informeert over het feit dat de aankomst niet tussen 16.00 en 19.00 kan zijn, dan kunnen er extra kosten berekend worden voor de ontvangst buiten deze uren.

Betalingsvoorwaarden

De reservering moet in principe via internet (e-mail) gedaan worden (contacgegevens zie onderaan de pagina).  U kunt echter ook telefonisch of per fax reserveren. Genoemde wijzen van reservering zijn bindend voor de opdrachtgever.  U betaalt 20% van het totale huurbedrag als aanbetaling.  Deze aanbetaling dient u onmiddellijk bij reservatie te betalen.  Binnen tien dagen na de reservering ontvangt u de huurovereenkomst en alle nodige documenten.  Het resterende bedrag betaalt u ten laatste 4 weken voor aankomst op onze rekening (of, indien uitdrukkelijk zo overeengekomen, ter plekke contant in euro aan de eigenaar of zijn contactpersoon).  Bij reserveringen binnen de 4 weken vóór het begin van de huurperiode, dient de volledige betaling onmiddellijk bij reservatie te gebeuren.

 

 

Algemene huurvoorwaarden en informatie

 

De prijzen

De prijzen zijn bij normaal gebruik inclusief water, gas en elektriciteit, tenzij anders vermeld in de reservatie-overeenkomst.  Voor het gebruik van hout voor de open haard betaalt u een vergoeding aan de eigenaar of contactpersoon (afhankelijk van verbruik).  Als er extra verwarming is met een gaskachel is de eerste gasfles bij de prijs inbegrepen.

 

Aantal personen

Bij de beschrijving van de huizen staat het maximum toegestane aantal personen vermeld. Bij boeking dient u ons altijd het aantal personen door te geven dat van de woning gebruik gaat maken (inclusief baby's en kleine kinderen). Mochten er wijzigingen zijn, dan dient de huurder de eigenaar of zijn contactpersoon hiervan op de hoogte te stellen.

 

Zwembaden

Tenzij anders vermeld bij de huurovereenkomst, kunnen de zwembaden van april t/m oktober gebruikt worden.

 

Huisdieren

Het is niet toegestaan huisdieren mee te nemen naar deze villa.

 

Bedlinnen en linnengoed

Er zijn steeds dekens of dekbedden en kussens aanwezig. Ook lakens, slopen en handdoeken zijn voor u beschikbaar.  Er wordt 2x per week voor vers beddegoed en handdoeken gezorgd.  Om uw rust te garanderen, zorgen wij voor een reserve-set lakens en handdoeken, zodat u, indien nodig deze zelf kan vervangen tijdens uw verblijf.

 

Interieur

De verhuurde woning is particulier eigendom, ze is dan ook ingericht naar de persoonlijke smaak van de eigenaar. De keuken is altijd compleet ingericht en voorzien van kookgelegenheid met toebehoren, een koelkast, voldoende serviesgoed en bestek. Sommige typisch Belgische of Nederlandse zaken als een fluitketel, kaasschaaf, koffiefilterhouder of theedoek ontbreken soms.

 

Schoonmaak

De eindschoonmaak van het huis is bij de prijs inbegrepen. Wij verwachten wel van u dat u het huis opgeruimd achterlaat; vloer vegen (de natte kuis mag u aan ons overlaten), afwas doen, beddengoed afnemen en verzamelen, vuibakjes legen en afvalzakken wegbrengen, etc.

 

Annulering door huurder

Annuleringen dienen telefonisch en schriftelijk aan de eigenaar of zijn contactpersoon te worden bevestigd. De annuleringskosten bedragen tot 4 weken voor aanvang van de huurperiode 20% van de huursom.  Van 4 tot 2 weken voor aanvang van de huurperiode 50% van de huursom.  Bij latere annulering is de gehele huursom verschuldigd.  Voor deze kosten kunt u zich verzekeren d.m.v. een annuleringsverzekering.  We adviseren u dan ook om eventueel naast een reisverzekering, een annuleringsverzekering af te sluiten.

 

Annulering door de eigenaar

Indien de eigenaar door omstandigheden buiten haar schuld wordt gedwongen een reservering te annuleren, zal aan de huurder een ander huis van soortgelijke aard en prijs worden aangeboden.  Mocht dit niet mogelijk blijken of de huurder dit voorstel niet aanvaarden, dan zal de eigenaar u de reeds betaalde huursom terugbetalen, echter zonder vergoeding van welke mogelijke schade dan ook.

 

Water

In periodes van grote droogte komt het m.n. in de zomer voor dat de toevoer van water voor kortere of langere tijd (per dag) in een dorp wordt afgesloten.  Ook de toevoer van elektriciteit kan bij calamiteiten wel eens enkele uren stagneren.  Hiervoor kan u de eigenaar natuurlijk niet aansprakelijk te stellen.

 

Klachten

Mochten er ondanks onze zorgvuldige selectie en regelmatige controle klachten zijn, dan dient de huurder zich in eerste instantie te wenden tot de huiseigenaar of zijn contactpersoon.  Als de klacht ter plaatse niet naar tevredenheid kan worden opgelost, dient huurder schriftelijk klacht in te dienen.  Het voortijdig verlaten van het gehuurde huis, zonder voorafgaand overleg en wederzijdse overeenstemming ontslaat de eigenaar van iedere verplichting tot schadeloosstelling.  Klachten die niet bevredigend zijn opgelost moeten binnen één week na afloop van de huurperiode schriftelijk te worden ingediend.

 

Aansprakelijkheid

Gedurende het verblijf is de huurder aansprakelijk voor de woning, de inrichting en alle zaken die tot het gehuurde object behoren.  Eventuele door de huurder of medehuurders aangerichte schade moet terstond aan de eigenaar of contactpersoon gemeld en vergoed worden.  Vóór uw vertrek mag de eigenaar of zijn contactpersoon de accommodatie controleren.  De eigenaar kan geen aansprakelijkheid of verantwoordelijkheid aanvaarden voor schade of ongemakken in welke vorm dan ook en door welke oorzaak dan ook ontstaan, voor de huurders of anderen die zich in of bij het gehuurde huis bevinden.  De informatie op deze website is met de grootste zorgvuldigheid opgesteld.  Voor ongemakken voortkomend uit tussentijdse verandering van situaties, zijn wij echter niet aansprakelijk.

 

 

Back to top

 

De Omgeving

 

Armação de Pêra

De naam van Armação de Pêra wijst op het vissersverleden van dit dorp. Vroeger was dit slechts een verzamelplaats van barakken, waar de vissers van het dorp Pêra - even verderop - hun materiaal bewaarden. Het woord Armação slaat op de barrière van tonijnnetten die tot ver in zee reikten. Het kleine fort dat ooit voor de bescherming moest zorgen, is ook nu nog zichtbaar (nu gebruikt door de GNR). Wat eens een centrum was van de tonijnvisserij, is nu echter ingenomen door het toerisme.

armacao2

Sinds de jaren '60, groeide Armação de Pêra uit tot een populaire badplaats voor de Portugezen. Dit is waarschijnlijk te danken aan het kilometerslange zandstrand dat zich uitstrekt naar het oosten. De laatste jaren werd ook de westkant, met charmante, meestal rustige strandjes, verscholen tussen de hoge rotsen, ingepalmd door voornamelijk elegantere hotels en luxe-resorts.

Hier staat sinds jaar en dag, hoog op de rotsen, het kleine kerkje van Nossa Senhora da Rocha, ter bescherming van de vissers. Het wordt gezegd dat er hier geen visser uitvaart zonder eerst een gebedje te richten aan de heilige maagd.

 

armacao5

Forte

 

armacao4

armacao3

Vissersbootjes op het strand

Capela da Nossa Senhora da Rocha

Naast het lange strand, met allerlei watersportmogelijkheden en een rustige wandeldijk, vind je in het oude deel van Armação de Pêra (met een autovrije straat) een aantal gezellige restaurantjes ('tascas'), bars en ook een discotheek en een cinema.

Je zal merken dat de vissers nog niet helemaal uit het dagelijkse beeld verdwenen zijn : een deel van het strand wordt nog steeds ingenomen door de veelkleurige vissersbootjes. Je mag er dan ook zeker van zijn dat de plaatselijke markt dagelijks een rijk aanbod aan verse vis te bieden heeft.

armacao1

In de buurt van Armação de Pêra liggen de kleine dorpjes Porches en Alcantarilha en iets verder landinwaarts, vind je de historische stad Silves, met haar Moorse vestingsmuren en kasteel. Er liggen een 4-tal golf courses binnen een straal van 10 km en ook de grotere steden Portimao - bekend omwille van de sardinenhaven - en Albufeira zijn van hieruit snel bereikbaar.

 

Back to top

 

Contact

 

blebul1a   Via internet:

 

     alle informatie is te vinden op de website: www.algarve.be

     Voor verdere inlichtingen: e-mail: info@algarve.be

 

blebul1a   Voor boekingen of contact in Portugal:

 

          Bela Moura Turismo Lda

8400-450 Porches, Portugal

 

     Tel: 00351 918 031 802

 

 

Back to top

 

Last revised: 10/01/2018