1534.jpgVilla Porches Praia

 

 

Centraal in de Algarve

 

blebul1a   Villa beschrijving

blebul1a   Photo gallery

blebul1a   Prijzen en huurvoorwaarden

blebul1a   De omgeving

blebul1a   Contact

 

 

Villa beschrijving

Ligging

Centraal Algarve (op wandelafstand van het strand, tussen de stadjes Albufeira, Silves en Portimão, op 48 km van de luchthaven van Faro)

 

Deze ruime villa ligt langs de weg tussen Porches en Armação de Pêra, op ongeveer 1 km van de stranden van Senhora da Rocha

en van Armação de Pêra en op 1,5 km van het centrum van de bekende badplaats Armação de Pêra.

Capaciteit

10 tot 12 personen. (5 slaapkamers en 5 badkamers + extra lounge op de 1e verdieping die als slaapruimte kan gebruikt worden)

In 3 van de kamers is er ook nog mogelijkheid voor het plaatsen van een extra kinderbed.

De villa kan desgewenst opgedeeld worden in 2 gedeeltes (3 kamers + badkamers gelijkvloers en 2 kamers + badkamers + lounge op de 1e verdieping).

Faciliteiten

Binnen: Op het gelijkvloers zijn er 3 slaapkamers telkens met eigen badkamer, een ruime inkomhall met trap naar de eerste verdieping, een grote woonkamer met eethoek, salon met satelliet-tv en zicht op het terras en zwembad en verder een bergruimte en een grote, volledig ingerichte keuken (alle benodigdheden zijn aanwezig).  Op de eerste verdieping zijn 2 slaapkamers met en-suite badkamer, een salon met open haard (mogelijkheid voor 2 bijzetbedden) en een groot zonneterras met aparte toegang via een trap naar het zwembad.  Alle kamers, evenals de grote woonkamer werden in 2013 voorzien van airco/verwarming.

 

Buiten: de villa ligt in een verzorgde tuin, heeft voldoende parkeerplaats en een groot terras (gedeeltelijk overdekt) met barbecue.  Het ruime zwembad werd in 2004 nieuw gebouwd.

Info

De villa Porches Praia werd gebouwd en ingericht door een Portugese familie en staat ter beschikking voor verhuur gedurende de hele zomer, behalve in de maand augustus, wanneer de familie zelf gebruikt maakt van de villa als vakantiewoning.

 

Door de aparte badkamers voor iedere kamer is deze villa uitermate geschikt voor bevriende koppels, of voor familie-reunies met oma en opa, kinderen en kleinkinderen.

 

Back to top

 

Photo Gallery

 

areias02

areias04

areias16

 

 

 

1537.jpg

1538.jpg

1570.jpg

 

1542.jpg

1543.jpg

1544.jpg

 

 

 

1546.jpg

1548.jpg

1549.jpg

 

 

 

1552.jpg

1558.jpg

1560.jpg

 

 

 

1565.jpg

1566.jpg

1568.jpg

 

 

 

 

 

Back to top

 

Prijzen en Huurvoorwaarden

Prijzen

De hierna opgegeven prijs geldt voor de huur van de hele villa, met maximum 12 personen

(let op : indien de villa gebruikt wordt door meer personen dan bij de boeking werd opgegeven, kan u de toegang geweigerd worden)

 

 

2020

Huurprijs per week

 

 

 

8 tot 12 personen

4 tot 6 personen (enkel gelijkvloers)

Februari – Maart

1.095,- euro

   765,- euro

April - Mei

1.425,- euro

1.095,- euro

Juni

1.755,- euro

1.205,- euro

Juli

2.195,- euro

1.755,- euro

September

1.755,- euro

1.205,- euro

Oktober

1.425,- euro

1.095,- euro

November - December

1.095,- euro

   765,- euro

 

 

 

Prijzen in euro, geldig onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen

 

Overwinteren – speciale voorwaarden

De Algarve heeft een ideaal klimaat om ’s winters te vluchten voor de koude en vochtige winter van uw thuisland.

Tussen 1 november en 30 maart, gelden speciale tarieven voor lange verblijven (inclusief energieverbruik, begin en eind-schoonmaak – exclusief wissel van beddegoed en handdoeken – een wasmachine staat ter beschikking)

 

2019-2020

Speciale voorwaarden

 

 

Verblijfsduur

 

4 weken

3 weken betalen + 1 week gratis

8 weken

5 weken betalen + 3 weken gratis

12 weken

6 weken betalen + 6 weken gratis

 

 

Prijzen in euro, geldig onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen

 

 

Huurvoorwaarden

* Geen huisdieren toegelaten

* In de huurprijs is de begin- en eindschoonmaak inbegrepen, evenals 2x week wissel van beddegoed en handdoeken.

* Een waarborg van 250,- euro wordt gevraagd bij aankomst (deze waarborg mag ook voor aankomst op onze rekening overgemaakt worden indien dat makkelijker is).   De waarborg zal na uw vertrek uit de gehuurde accommodatie, teruggestort worden op uw rekening, na aftrek van eventuele schadevergoedingen.

Aankomst en vertrek

De aankomst- en vertrekdag zijn vrij te kiezen.  Tenzij anders overeengekomen, is de door u gehuurde woning is beschikbaar vanaf 16.00 uur op de dag dat de huurperiode ingaat en dient op de laatste dag van de huurperiode voor 11.00 uur te worden verlaten.  We verzoeken u uw aankomst te plannen tussen 16.00 en 19.00 uur.  Als het laatste niet lukt, dient u de eigenaar of zijn contactpersoon tijdig op de hoogte te stellen van de verwachte aankomsttijd.  Indien de klant de eigenaar of zijn contactpersoon niet of niet tijdig (uiterlijk vóór 12.00 op de dag van aankomst) informeert over het feit dat de aankomst niet tussen 16.00 en 19.00 kan zijn, dan kunnen er extra kosten berekend worden voor de ontvangst buiten deze uren.

Betalingsvoorwaarden

De reservering moet in principe via internet (e-mail) gedaan worden (contacgegevens zie onderaan de pagina).  U kunt echter ook telefonisch of per fax reserveren. Genoemde wijzen van reservering zijn bindend voor de opdrachtgever.  U betaalt 20% van het totale huurbedrag als aanbetaling.  Deze aanbetaling dient u onmiddellijk bij reservatie te betalen.  Binnen tien dagen na de reservering ontvangt u de huurovereenkomst en alle nodige documenten.  Het resterende bedrag betaalt u ten laatste 4 weken voor aankomst op onze rekening (of, indien uitdrukkelijk zo overeengekomen, ter plekke contant in euro aan de eigenaar of zijn contactpersoon).  Bij reserveringen binnen de 4 weken vóór het begin van de huurperiode, dient de volledige betaling onmiddellijk bij reservatie te gebeuren.

 

 

Algemene huurvoorwaarden en informatie

 

De prijzen

De prijzen zijn bij normaal gebruik inclusief water, gas en elektriciteit, tenzij anders vermeld in de reservatie-overeenkomst.  Voor het gebruik van hout voor de open haard betaalt u een vergoeding aan de eigenaar of contactpersoon (afhankelijk van verbruik).  Als er extra verwarming is met een gaskachel is de eerste gasfles bij de prijs inbegrepen.

 

Aantal personen

Bij de beschrijving van de huizen staat het maximum toegestane aantal personen vermeld. Bij boeking dient u ons altijd het aantal personen door te geven dat van de woning gebruik gaat maken (inclusief baby's en kleine kinderen). Mochten er wijzigingen zijn, dan dient de huurder de eigenaar of zijn contactpersoon hiervan op de hoogte te stellen.

 

Zwembaden

Tenzij anders vermeld bij de huurovereenkomst, kunnen de zwembaden van april t/m oktober gebruikt worden.

 

Huisdieren

Het is niet toegestaan huisdieren mee te nemen naar deze villa.

 

Bedlinnen en linnengoed

Er zijn steeds dekens of dekbedden en kussens aanwezig. Ook lakens, slopen en handdoeken zijn voor u beschikbaar.  Er wordt 2x per week voor vers beddegoed en handdoeken gezorgd.  Om uw rust te garanderen, zorgen wij voor een reserve-set lakens en handdoeken, zodat u, indien nodig deze zelf kan vervangen tijdens uw verblijf.

 

Interieur

De verhuurde woning is particulier eigendom, ze is dan ook ingericht naar de persoonlijke smaak van de eigenaar. De keuken is altijd compleet ingericht en voorzien van kookgelegenheid met toebehoren, een koelkast, voldoende serviesgoed en bestek. Sommige typisch Belgische of Nederlandse zaken als een fluitketel, kaasschaaf, koffiefilterhouder of theedoek ontbreken soms.

 

Schoonmaak

De eindschoonmaak van het huis is bij de prijs inbegrepen. Wij verwachten wel van u dat u het huis opgeruimd achterlaat; vloer vegen (de natte kuis mag u aan ons overlaten), afwas doen, beddengoed afnemen en verzamelen, vuibakjes legen en afvalzakken wegbrengen, etc.

 

Annulering door huurder

Annuleringen dienen telefonisch en schriftelijk aan de eigenaar of zijn contactpersoon te worden bevestigd. De annuleringskosten bedragen tot 4 weken voor aanvang van de huurperiode 20% van de huursom.  Van 4 tot 2 weken voor aanvang van de huurperiode 50% van de huursom.  Bij latere annulering is de gehele huursom verschuldigd.  Voor deze kosten kunt u zich verzekeren d.m.v. een annuleringsverzekering.  We adviseren u dan ook om eventueel naast een reisverzekering, een annuleringsverzekering af te sluiten.

 

Annulering door de eigenaar

Indien de eigenaar door omstandigheden buiten haar schuld wordt gedwongen een reservering te annuleren, zal aan de huurder een ander huis van soortgelijke aard en prijs worden aangeboden.  Mocht dit niet mogelijk blijken of de huurder dit voorstel niet aanvaarden, dan zal de eigenaar u de reeds betaalde huursom terugbetalen, echter zonder vergoeding van welke mogelijke schade dan ook.

 

Water

In periodes van grote droogte komt het m.n. in de zomer voor dat de toevoer van water voor kortere of langere tijd (per dag) in een dorp wordt afgesloten.  Ook de toevoer van elektriciteit kan bij calamiteiten wel eens enkele uren stagneren.  Hiervoor kan u de eigenaar natuurlijk niet aansprakelijk te stellen.

 

Klachten

Mochten er ondanks onze zorgvuldige selectie en regelmatige controle klachten zijn, dan dient de huurder zich in eerste instantie te wenden tot de huiseigenaar of zijn contactpersoon.  Als de klacht ter plaatse niet naar tevredenheid kan worden opgelost, dient huurder schriftelijk klacht in te dienen.  Het voortijdig verlaten van het gehuurde huis, zonder voorafgaand overleg en wederzijdse overeenstemming ontslaat de eigenaar van iedere verplichting tot schadeloosstelling.  Klachten die niet bevredigend zijn opgelost moeten binnen één week na afloop van de huurperiode schriftelijk te worden ingediend.

 

Aansprakelijkheid

Gedurende het verblijf is de huurder aansprakelijk voor de woning, de inrichting en alle zaken die tot het gehuurde object behoren.  Eventuele door de huurder of medehuurders aangerichte schade moet terstond aan de eigenaar of contactpersoon gemeld en vergoed worden.  Vóór uw vertrek mag de eigenaar of zijn contactpersoon de accommodatie controleren.  De eigenaar kan geen aansprakelijkheid of verantwoordelijkheid aanvaarden voor schade of ongemakken in welke vorm dan ook en door welke oorzaak dan ook ontstaan, voor de huurders of anderen die zich in of bij het gehuurde huis bevinden.  De informatie op deze website is met de grootste zorgvuldigheid opgesteld.  Voor ongemakken voortkomend uit tussentijdse verandering van situaties, zijn wij echter niet aansprakelijk. 

 

Back to top

 

De Omgeving

 

Armação de Pêra

De naam van Armação de Pêra wijst op het vissersverleden van dit dorp. Vroeger was dit slechts een verzamelplaats van barakken, waar de vissers van het dorp Pêra - even verderop - hun materiaal bewaarden. Het woord Armação slaat op de barrière van tonijnnetten die tot ver in zee reikten. Het kleine fort dat ooit voor de bescherming moest zorgen, is ook nu nog zichtbaar (nu gebruikt door de GNR). Wat eens een centrum was van de tonijnvisserij, is nu echter ingenomen door het toerisme.

armacao2

Sinds de jaren '60, groeide Armação de Pêra uit tot een populaire badplaats voor de Portugezen. Dit is waarschijnlijk te danken aan het kilometerslange zandstrand dat zich uitstrekt naar het oosten. De laatste jaren werd ook de westkant, met charmante, meestal rustige strandjes, verscholen tussen de hoge rotsen, ingepalmd door voornamelijk elegantere hotels en luxe-resorts.

Hier staat sinds jaar en dag, hoog op de rotsen, het kleine kerkje van Nossa Senhora da Rocha, ter bescherming van de vissers. Het wordt gezegd dat er hier geen visser uitvaart zonder eerst een gebedje te richten aan de heilige maagd.

 

armacao5

Forte

 

armacao4

armacao3

Vissersbootjes op het strand

Capela da Nossa Senhora da Rocha

Naast het lange strand, met allerlei watersportmogelijkheden en een rustige wandeldijk, vind je in het oude deel van Armação de Pêra (met een autovrije straat) een aantal gezellige restaurantjes ('tascas'), bars en ook een discotheek en een cinema.

Je zal merken dat de vissers nog niet helemaal uit het dagelijkse beeld verdwenen zijn : een deel van het strand wordt nog steeds ingenomen door de veelkleurige vissersbootjes. Je mag er dan ook zeker van zijn dat de plaatselijke markt dagelijks een rijk aanbod aan verse vis te bieden heeft.

armacao1

In de buurt van Armação de Pêra liggen de kleine dorpjes Porches en Alcantarilha en iets verder landinwaarts, vind je de historische stad Silves, met haar Moorse vestingsmuren en kasteel. Er liggen een 4-tal golf courses binnen een straal van 10 km en ook de grotere steden Portimao - bekend omwille van de sardinenhaven - en Albufeira zijn van hieruit snel bereikbaar.

 

Back to top

 

Contact

 

blebul1a   Via internet:

 

     alle informatie is te vinden op de website: www.algarve.be

     Voor verdere inlichtingen: e-mail: info@algarve.be

 

blebul1a   Voor boekingen of contact in Portugal:

 

          Bela Moura Turismo Lda

8400-450 Porches, Portugal

 

     Tel : 00351 918 031 802

 

 

 

Back to top

 

Last revised: 10/01/2018